jelentkezett a gyanúsított

2020.10.11. 17:30

Letartóztatták a népkerti brutális támadót

Életveszélyesen megrugdosta áldozatát a férfi, aki végül inkább feladta magát.

Forrás: Shutterstock

Edzés közben támadhatta meg áldozatát az a férfi, akinek a letartóztatását vasárnap rendelte el a Miskolci Járásbíróság. A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett október 7-én Miskolcon a Népkertben lévő kondiparkban edzését végezte, amikor a gyanúsított megszólította. A gyanúsított a beszélgetés során egyre indulatosabbá vált, majd a sértettre támadt, lábon rúgta őt. A sértett a földre került, azonban a gyanúsított tovább ütötte a földön fekvő férfit, mellkasába és fejébe is többször belerúgott, minek következtében a sértett eszméletét vesztette. Ezt észlelve a gyanúsított a helyszínről távozott. A parkban tartózkodók segítséget hívtak a sértetthez, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kihallgatására idáig nem kerülhetett sor.

A biztonsági kamera felvételek alapján a gyanúsítottat azonosították és körözését rendelték el. Amikor erről a gyanúsított értesült jelentkezett a rendőrségen. Vele szemben életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás.

A cselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ezért tartani kell attól, hogy a gyanúsított a büntetéstől félve a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt a bíróság a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és a védő is elfogadta, a végzés végleges.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában