gyász

2020.10.29. 20:00

Elhunyt a támadás áldozata

A Népkertben történt az eset. Az ügy gyanúsítottja megvan, folyik az eljárás.

Fotó: Vajda János

Értesítette szerkesztőségünket annak a férfinak a fia, akit a Népkertben található sporteszközöknél 2020. október 7-én a reggeli órákban támadás ért: „Édesapám, a gondos kórházi kezelés ellenére (…) 2020. október 22-én, délután 3 órakor elhunyt”.

Elhagyta a helyszínt

A hatóság rendelkezésére álló adatok szerint azon a végzetes reggelen a népkerti kondiparkban edzett a sértett, amikor a gyanúsított megszólította. Utóbbi egyre indulatosabb lett, majd a sértettre támadt, aki a földre került, azonban a gyanúsított tovább ütötte a földön fekvő férfit, mellkasába és fejébe is többször belerúgott, amelynek következtében a sértett eszméletét vesztette. Ezt észlelve a gyanúsított a helyszínről távozott. A parkban tartózkodók segítséget hívtak. A megtámadott olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kihallgatására nem kerülhetett sor.

Miután azonosították a gyanúsítottat, elrendelték a körözését. Erről értesülve jelentkezett a rendőrségen. Vele szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást.

– A rendőrség a sértett halálával kapcsolatban újabb szakértői vizsgálatot rendelt el, a haláleset ok-okozati összefüggésének kiderítése érdekében – válaszolta újabb, a halálhír utáni megkeresésünkre Dobi Tamás, a B.-A.-Z. megyei RFK sajtóreferense.

Érdeklődésünkre, hogy mit tesz a park gazdája, az önkormányzat a hasonló esetek megelőzése érdekében, a miskolci városháza rendkívül szomorúnak, tragikusnak nevezte a történteket. „Rendkívül szomorúnak tartjuk, hogy hasonló esetek sajnos újra és újra előfordulnak nemcsak Miskolcon, hanem Magyarország valamennyi településén. A bűncselekményekkel kapcsolatos jogkörök és feladatok elsődlegesen a rendőrség hatáskörébe tartoznak. Természetesen a közterület-felügyelők a tapasztalt jogsértések esetén mindenkor megteszik a hatáskörüknek megfelelő intézkedéseket, illetve a szükséges jelzéssel élnek a hatóságok felé. A Miskolci Önkormányzati Rendészet gyalogos és gép­járműves szolgálata visszatérő jelleggel ellenőrzi a Népkert területét is, így volt ez eddig is, és így lesz ezután is” – írta a városháza, hosszabban is felsorolva, hogy egyébként mi mindent tesznek a helyi közbiztonság erősítésére.

(A borítóképen: A végzetesnek bizonyult támadás helyszínén)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában