Miskolc

2022.09.07. 14:24

Bombafenyegetést kapott a Szent Ferenc Kórház (Fotókkal, videóval frissítve)

Elkezdtek mindenkit kiterelni az épületből a telefonon érkezett fenyegetés miatt.

15:54

Az átvizsgálás során nem találtak robbanóanyagot az épületben, így mindenki visszatérhetett a kórház épületébe. 

A rendőrségen afelől érdeklődtünk, hogy a korábbi esetek elkövetője kézre került-e már, illetve, hogy lehet-e összefüggés az bombafenyegetések között, vagyis lehet-e ugyanaz az elkövető. A megyei rendőr-főkapitányságon arról tájékoztattak, hogy a korábbi fenyegetések kapcsán még folyamatban van a vizsgálat. Az elsődleges adatok szerint nem látni összefüggést az esetek között, de a rendőrségi nyomozás során ezt az eshetőséget is vizsgálják. 

Frissítés: Debrecenben is fenyegettek

Mint megtudtuk a miskolcival egy időben Debrecenben is bombariadó van, ott a járásbíróság épületét érte fenyegetés.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője a haon.hu érdeklődésére elmondta: a Rendőrség Tevékenység-irányítási Központjába futott be a hívás szerda délután, miszerint robbanószerkezet található a járásbíróság épületben. A rendőrök azonnal a helyszínre érkeztek, és megkezdődött az épület kiürítése. A bíróság dolgozóinak és az ügyfeleknek haladéktalanul el kellett hagyniuk az épületet; a rendőrség lezárta a területet, és megkezdte az épület átvizsgálását - tudatta a sajtószóvivő.

Idén nem ez az első eset, hogy egyszerre több helyen történik bombafenyegetés. Legutóbb áprilisban több egymás utáni napon az ország több pontján érkeztek fenyegetések. Miskolcon egy nap alatt négy helyen: mindkét Plázában, a Széchenyi utcában lévő Máv jegypénztárnál és a megyei kórházban volt bombariadó.

---

Telefonos fenyegetés érkezett szerda délután a miskolci Szent Ferenc Kórházba. A telefonáló arról tájékoztatott, hogy bomba fog robbanni a kórház épületében. 

Érdeklődésünkre a megyei rendőr-főkapitányságon elmondták, a rendőrség elkezdte az ilyenkor szokásos protokollt: kiürítik az épületet, majd átvizsgálják a bombakereső szakemberek.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában