Anyját és élettársát fenyegette a férfi

2022.06.07. 08:30

Lövés egy ózdi kocsmában: az anyja vette ki a kezéből a fegyvert

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves férfi ellen garázdaság vétsége miatt, aki ittas állapotban, a kocsmában az élettársával és az anyjával vitatkozott, majd ökölbe szorított kézzel az anyja felé indult, de élettársa visszatartotta, ezután egy gáz-riasztó fegyverrel lövést adott le, amelyet az anyja vett el tőle.

Fotó: Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2021. október hónap elején a délelőtti órákban, Ózdon egy kocsmában tartózkodott és ittas állapotba került. A vele lévő élettársával vitatkozni kezdett, majd a helyszínre érkezett édesanyjával is szóváltásba került, egyre indulatosabb lett, és ökölbe szorított kézzel az anyja felé indult, azonban az élettársa visszatartotta.

A vádlott ekkor a vendéglátó helyiség egyik ablakához lépett, és jobb öklével beleütve, kitörte az üveget.

Az élettársa és az édesanyja megpróbálták lefogni, mire a ruházatából elővett egy gázpisztolyt, amelyet a helyiségben olyan irányban tartott, ahol nem voltak emberek, ekkor az édesanyja a fegyvert tartó jobb kezét a csuklónál megragadta, de a vádlott lövést adott le, ezután az anyja kivette a kezéből a pisztolyt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – büntetővégzésben – tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést indítványozott a gáz-riasztó fegyver és a lőszerek elkobzásával - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában