Ítélet

2022.02.01. 08:30

Terrorcselekménnyel fenyegetőzött

Csavarhúzóval hadonászva akarta megszerezni az ötvenezres rendkívüli segélyt.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott még 2020 szeptemberében 50 ezer forint rendkívüli segélyt akart igényelni az egyik település önkormányzatától. A pénz megszerzése érdekében felszólította a képviselő-testület egyik tagját, hogy intézkedjen, mert különben ő fog intézkedni. A vádlott – célja elérése érdekében – megjelent a községházán, és egy, a zsebéből előhúzott csavarhúzóval az alpolgármestert azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem kapja meg a pénzt, akkor előbb a polgármester, majd a képviselő-testület tagjainak a torkát fogja az eszközzel átszúrni. A fenyegetést követően távozott a helyszínről. 

 

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2021 szeptemberében R. A. vádlottat terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a védő enyhítésért fellebbezett. Az ügyészség a cselekmény minősítésének megváltoztatása érdekében fellebbezett. Az ügyet ma kezdi tárgyalni a Debreceni Ítélőtábla. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában