Öngyilkos kísérlet

2022.01.05. 10:30

Terrorcselekménnyel vádolják a férfit

Kést tartott az élettársa nyakához, így akarta lövésre kényszeríteni a rendőröket.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Tárgyalást tart csütörtökön a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki rendőrökkel akarta magát lelövetni, miközben kést tartott élettársa nyakához. A vádirat szerint a vádlott 2020 augusztusában éjszakai szórakozást követően hazatért miskolci ingatlanába, majd depressziós állapota miatt nyugtatót vett be. A férfi ezt követően kora délelőtt közölte az élettársával, hogy öngyilkos lesz, ezért késsel több helyen megvágta a csuklóját és az alkarját. 

 

Az asszony a 112-es segélyhívón segítséget kért, a diszpécser tájékoztatta, hogy először a rendőrök érkeznek, utána a mentők. A vádlott ezt meghallva úgy döntött, a rendőrökkel löveti le magát. A kiérkező rendőröknek odadobta a nála lévő – töltetlen és működésképtelen – gáz-riasztó fegyverét, majd váratlanul megragadta élettársa haját, őt az úttest közepére rángatta, és egy konyhakést a nyakához tartva többször felszólította a rendőröket, hogy lőjék le őt, különben megöli a nőt. A rendőrök gázspray és testi kényszer alkalmazásával tudták lefogni és megbilincselni a vádlottat. 

 

A férfi ellen állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntette miatt van folyamatban eljárás.
 

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában