katasztrófavédelmi hírek

2021.11.30. 07:30

A 47. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 106 alkalommal riasztották, amiből 30 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Izzásnak indult egy kémény melletti gerenda Tardon, a Béke úton november 22-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók elhagyták az épületet. Az egységek megbontották a fa födémszerkezetet, megszüntették az izzó-parázsló részeket és átvizsgálták a házat. Az eset során nem sérült meg senki, az ingatlan lakható maradt.

Árokba hajtott, majd kigyulladt egy személyautó a 37-es számú főúton Felsőzsolcánál november 24-én. A teljes terjedelmében lángoló járművet a miskolci hivatásos tűzoltókat oltották el. Az egység kiérkezése előtt mindenki elhagyta a járművet.

Kigyulladt egy tíz négyzetméter alapterületű fabódé Tiszaújváros határában, a Debreceni úton november 24-én. A lángokat a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók eloltották, majd átvizsgálták a romokat. Az egység a törmelék alatt egy embert talált, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

Táblának hajtott egy személyautó Nagybarcán, a Petőfi utcában november 25-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók egy járművel vonultak a balesethez. Az egység áramtalanította a gépkocsit, majd feszítővágóval eltávolította az összeroncsolódott karosszériaelemeket, hogy a mentőkkel közösen kiemelhessék a sofőrt. Az érintett autó nem képezett forgalmi akadályt, így további beavatkozásra nem volt szükség.

Tűz ütött ki egy családi házban Tiszapalkonyán, a Szegfű utcában november 25-én. A lángokat, amelyek három helyiséget érintettek a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók eloltották, egy sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak a házból és átvizsgálták az épületet. A tűzben senki sem sérült meg, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében az önkormányzat nyújtott segítséget.

Egy bajbajutott kutya mentéséhez riasztották a cigándi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit november 26-án. A állatot a város határában, a Tisza híd vasszerkezetén találták. Az egyik tűzoltó, mentőkötél biztosítás mellett lemászott a kutyához és feladta a kollégáinak. A látszólag sérült eb ellátásáról és elhelyezéséről a helyi önkormányzattal együttműködve gondoskodott az egység.

Tűz keletkezett egy családi házban Alsózsolcán, a Kossuth Lajos utcában november 28-án. A miskolci hivatásos tűzoltók rövid időn belül a helyszínre értek, a lakásba bejutva azzal szembesültek, hogy az egyik szobában néhány négyzetméteren az ágy és a környezete égett. Az egység a helyiségben egy eszméletlen embert talált, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában