Rablás

2021.10.08. 17:17

Letartóztatásban a nyékládházi rabló

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint október 6-án, késő délután támadta meg a sértettet.

Forrás: ILLUSZTRÁCIÓ

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított kerékpárral haladt Nyékládháza egyik utcáján, amikor az ott gyalogosan hazafelé tartó sértettet észrevette és italra kért pénzt tőle. Amikor a sértett megtagadta a kérés teljesítését, a férfi háromszor arcon ütötte, majd földre kerülése után kétszer meg is rúgta. A gyanúsított a sértett nadrágzsebéből kivett 1.500 forintot.

A cselekmény alkalmas rablás bűntettének megállapítására alkalmas, amely akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A szankció lehetséges tartamán túl a szökés, elrejtőzés veszélyét megalapozza a gyanúsított kettős állampolgársága, amelyet további személyi körülményei sem ellensúlyoznak. A terhelt esetében tartani kell a bűnismétléstől is.

A fenti okokból a Miskolci Járásbíróság 2021. november 8. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában