kifosztás

2021.10.07. 18:45

Kifosztotta szállásadóját

A Miskolci Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy 27 éves nővel szemben, aki éjjel fosztotta ki az ismerősét.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirat szerint a vádlott 2020. március hónap elején megismerkedett a sértett férfival, akivel ezt követően pár alkalommal találkoztak. Ezen ismeretséget kihasználva a hónap végén a reggeli órákban megjelent a férfi miskolci lakásán, és arra kérte, engedje meg számára, hogy legalább egy éjszakát nála tölthessen el, mivel nincs hova mennie, nincs hol aludnia.

A férfi megsajnálta a nőt, így a vádlott az egész napot a sértett otthonában töltötte, és éjszakára is maradt. Az éjjeli órákban azonban, amikor a férfi nyugovóra tért, a nő a sértett ágya mellől elvett egy mobiltelefont, a férfi nyakából kivette az ezüstnyakláncát, a hálószobában lévő asztalon hagyott pénztárcából készpénzt vett ki, majd magához vett még cigarettadohányt, töltőt és távozott a lakásból.

A sértett reggeli ébredésekor tapasztalta értékeinek eltűnését, 250 ezer forintot meghaladó kára keletkezett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, de más ügyben letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában