Országos Pontszerző Bajnokság Kispályás Labdarúgótornája

2021.10.02. 19:00

A megyénkbeli Titkó Krisztián lett a 2021-es gólkirály Budapesten

A BM OKF Gazdasági Ellátó Központ focicsapata nyerte az idei labdarúgó tornát Budapesten. Az Országos Pontszerző Bajnokság Kispályás Labdarúgótornája szeptember 28-án és 29-én szólította pályára a sportos tűzoltókat és kéményseprőket.

Biztatás, taps, méltatlankodás a pálya szélén, feszült figyelem, küzdelem a labdáért, cselek és ütközések a pályán. Két napig a katasztrófavédelem sportolói birtokolták a BKV Előre műfüves pályáját, ahol legalább annyira küzdöttek a pontokért a focisták, mint ahogy munkájuk során a biztonságért küzdenek.

A megméretés második napjára már világossá váltak az erőviszonyok és esélyek, ennek ellenére a versenyzők korántsem játékként, sokkal inkább komoly erőpróbaként élték meg a meccseket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a GEK csapatának tagjai arra a kérdésre, hogy mennyire fontos a győzelem, tréfásan azt válaszolták, „egyáltalán nem fontos, de azért kizárólag az számít”. Az összeszokott játékosok szószólójától, Sárközi Tamástól azt is megtudtuk, hogy nemcsak a pályán és a munkában, hanem a szabadidejükben is szívesen vannak együtt, bár az általuk választott csapatnév, a „Feláldozhatók” egészen mást sejtet. Tóth László tű. ezredes, a kéményseprőipari tevékenységet ellátó igazgatóhelyettesi szervezet igazgatóhelyettese az esélylatolgatásba bekapcsolódva úgy fogalmazott, senkit sem kell feláldozni, bár a pályán éppen a nógrádi fiúk küzdöttek hősiesen.

A dobogóért folytatott küzdelemben végül a következő eredmények születtek: a legjobb csapatnak a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ csapata bizonyult, a dobogó második fokára a Csongrád-Csanád megyei fiúk állhattak fel, míg a Nógrád megyeiek a harmadikok lettek.

A legjobb játékosnak a Békés megyei Multyán Csabát választották, a legjobb kapus pedig Puporka Dániel, a GEK kulcsembere lett. Tizenegy gólt lőtt 2021 gólkirálya, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye színeiben küzdő Titkó Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában