katasztrófavédelem

2021.10.05. 07:30

A 39. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 107 alkalommal riasztották, amiből 27 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Rosszullét miatt merült fel a szén-monoxid-szivárgás gyanúja Miskolcon, a Kőporos utcában szeptember 28-án. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók elhagyták a családi házat és megkezdték a szellőztetést. Az egység gázkoncentráció mérést végzett, amely során a fürdőszobában használt, nyílt égésterű, gázüzemű vízmelegítő berendezés környezetében megemelkedett szén-monoxid-szintet mutatott ki a mérőműszer. A tűzoltók átszellőztették az épületet, a mentők egy embert kórházba szállítottak.

Földmunkavégzés közben megrongálódott egy gázvezeték Miskolcon, a János utcában szeptember 29-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói ötven méteres biztonsági zónát jelöltek ki a szivárgás körzetében, ahonnan tizenhat lakónak kellett ideiglenesen távozni. Az egység biztosította a helyszínt és gázkoncentráció mérést végzett, amíg a gázszolgáltató szakemberei megszüntették a veszélyt. Az eset során nem történt sérülés.

Egy életvitelszerűen lakott hétvégi ház égett Miskolcon, a Lyukóbányai úton szeptember 29-én. A tüzet, amely az ötven négyzetméteres épület egészét érintette, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották és átvizsgálták a házat. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Nyergesvontató és két kisteherautó ütközött az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 174-es kilométerszelvényben, Polgárnál szeptember 30-án. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók az egyik kisteherautó sofőrjét kiszabadították a vezetőfülkéből, átadták a mentőknek és áramtalanították a balesetben érintett járműveket.

Sérült biciklisnek segítettek a hivatásos tűzoltók Varbó külterületén, október 2-án. A túrázót, akit a Bükk hegységben ért baleset, a miskolci egység biztonságba helyezte, gépjárműfecskendővel a műútig szállította az erdőből, majd átadta a mentőknek.

Kigyulladt egy családi házzal egybeépített melléképület Hernádpetriben, a Kossuth úton október 3-án. A gönci és az encsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos a szomszédaival együtt megkezdte a tűz oltását és egy háztartási gázpalackot kihoztak a házból. A teljes terjedelmében lángoló, huszonöt négyzetméteres melléképület lángjait az egységek eloltották és átvizsgálták az ingatlant. A tűz nem terjedt át a lakóépületre, az eset során nem történt sérülés.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában