katasztrófavédelem

2021.08.24. 07:30

A 33. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 341 alkalommal riasztották, amiből 217 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

 

Kidőlt fák, lehasadt ágak és megrongálódott háztetők adtak munkát a hivatásos tűzoltóknak augusztus 17-én. Az időjárással összefüggő műszaki mentésekre a megye egész területén szükség volt, azonban a legtöbb káresetet az északon fekvő területekről, elsősorban Ózdról, Sajópüspökiből, Bánrévéről és Putnokról jelezték. Bánréve központjában egy könnyűszerkezetes garázst és egy benne tárolt gépkocsit rongált meg egy kidőlt fa, de az egészségügyi központ tetőszerkezetében is jelentős károk keletkeztek. Az egységek összesen százharminckét alkalommal avatkoztak be a nap során. Százöt helyszínen kidőlt fák és lehasadt ágak miatt, épületkárnál pedig huszonhatszor volt szükség az egységek segítségére. Felgyülemlett csapadékvíz eltávolítása végett egyszer tárcsázták a 112-es segélyhívó számot. A megfeszített munkában a hivatásos egységek mellett önkéntes mentőszervezetek és tűzoltók is segítséget nyújtottak. Kitelepítésre, kimenekítésre sehol sem volt szükség és sérülés sem történt.

Egy autószerelő műhely égett Miskolcon, a Szinva utcában augusztus 21-én. A tüzet, amely a százhatvan négyzetméteres épület egészét érintette, a miskolci és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók oltották el a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A munkálatok során az egységek hét, hegesztéshez használt gázpalackot hoztak ki a műhelyből. A tűzben senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy hatvannégy négyzetméteres lakóház Kazincbarcikán, a Herbolya Régi telepen augusztus 21-én. A használaton kívüli ingatlan lángjait a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók eloltották és átvizsgálták az épületet. Az eset során nem történt sérülés.

Kigyulladt egy családi házhoz épített, harminckét négyzetméteres melléképület tetőszerkezete Tiszakeszin, az Alkotmány utcában augusztus 22-én. A tüzet, amely csaknem az egész tetőt érintette, a mezőcsáti és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók oltották el. Az épületben állatokat tartottak, azokat az egységek kiérkezése előtt kimenekítették. A lángok a lakóházra nem terjedt át és sérülés sem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában