Katasztrófavédelem

2021.08.17. 07:30

A 32. hét jelentősebb káresetei – katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 263 alkalommal riasztották, amiből 115 műszaki mentés volt.

Fotó: Marosréti Ervin

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nyolcvannyolc alkalommal riasztották a hivatásos tűzoltókat az augusztus 08-i időjárással összefüggő események miatt. A legtöbb beavatkozásra Miskolcon volt szükség. Az egységeknek jellemzően útra dőlt fákat és lehasadt ágakat kellett eltávolítaniuk, néhány helyszínen épületek tetőborítását bontotta meg a szél, de parkoló járművek is megrongálódtak. Kisgyőrben, a Dózsa György utcában, villámcsapás miatt gyulladt ki egy családi ház tetőszerkezete. A tüzet, amely mintegy hatvan négyzetméteren rongálta meg a tetőt, a miskolci hivatásos tűzoltók oltották el. Az eset során nem történt sérülés, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek. Tiszacsermelyen szintén a villámlás okozott károkat, ott több mint kétszáz darab nagyméretű szalmabála gyulladt meg. A tüzet a sátoraljaújhelyi és a cigándi hivatásos tűzoltók eloltották. Sátoraljaújhelyen, az Esze Tamás utcában egy iskola teteje és két személygépkocsi rongálódott meg, míg a Viola utcában kerítés, a Révész utcában pedig egy kisbusz és egy személyautó károsodott egy-egy kidőlt fa miatt. Az események során nem történt sérülés.

Berendezési tárgyak égtek egy lakóház szobájában Sátoraljaújhelyen, a Felsőzsólyomka utcában augusztus 11-én. A helyi hivatásosos tűzoltók egy embert kimenekítettek az épületből, átadták a mentőknek és elfojtották a lángokat. A tűz a szobából nem terjedt tovább.

Kigyulladt egy családi házhoz épített melléképület tetőszerkezete Miskolcon, a Posta utcában augusztus 14-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó kezdte meg a tűz oltását, ezzel megakadályozta, hogy a lángok átterjedjenek a lakóházra. Az egységek rövid időn belül befejezték a munkálatokat, a melléképület tetőszerkezete csak két négyzetméteren rongálódott meg. Az eset során nem történt sérülés.

Út menti árokba sodródott és az oldalára borult egy személygépkocsi Cigánd külterületén augusztus 14-én. A cigándi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói két embert feszítővágó segítségével kiszabadítottak az autóból és átadták őket a mentőknek. Az egység áramtalanította a járművet, majd a rendőrségi helyszínelés után a kerekeire állította.

Egy lakóház égett Kesznyétenen, a Táncsics Mihály utcában augusztus 15-én. A tüzet, amely a hatvannégy négyzetméteres épület teljes egészét érintette, a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek átvizsgálták az ingatlant és egy felmelegedett háztartási gázpalackot kihoztak az egyik helyiségből. Az eset során nem történt sérülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában