időjárás

2021.07.15. 10:23

Lakóházak rongálódtak meg a viharban Körömben

A hajnali vihar miatt életveszélyessé vált több lakóház a településen, a Széchenyi és az Ady Endre utcában összesen öt ingatlan tetőszerkezetét rongálta meg az időjárás július 15-én.

Fotó: Ádám János

A helyreállítás idejére tizennyolc lakónak kellett ideiglenesen távoznia az épületekből. A munkálatokat a helyi önkormányzat saját hatáskörében, a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók biztosítása mellett kezdi meg. Az érintett lakók elhelyezése, ellátása megoldott, személyi sérülés nem történt.

„A vihar tetőket bontott meg és tűzfalakat döntött be, 5 ingatlannál jelentős károk keletkeztek Körömben” – erősítette meg Piskóthy László, a település jegyzője csütörtökön, a délelőtti kárfelmérés után. Az Északnak nyilatkozva beszámolt arról is, hogy az épületek helyreállítási munkái már megkezdődtek, ezeket a helyi önkormányzat saját hatáskörében, a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók biztosítása mellett kezdte meg.

„A tűzfalakat egyelőre lefóliáztuk, adtunk cserepet az érintett tulajdonosoknak, hogy a tetőt meg tudják javítani, emellett pedig cementet, meszet és homokot fogunk beszerezni, ezeket hamarosan kiszállítják kollégáink, hogy a tűzfalakat is minél hamarabb fel tudják építeni a lakók. Ehhez is adunk segítséget, közmunkásokkal” – hangsúlyozta Köröm jegyzője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában