csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak

2021.07.09. 18:15

Hangoskodtak, majd a rendőrökre támadtak

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és két rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ügyben a Mezőkövesdi Járásbíróságon.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirat lényege szerint május 8-án este egy borsodi településen a rendőrök csendháborítás miatt kezdtek intézkedni, amit az ittas állapotban lévő büntetett előéletű 21 éves férfi próbált megakadályozni.

Ennek során a férfi többször meg akarta ütni az egyik rendőrt – ami végül sikerült is neki –, majd miután bilincselés céljából a földre vitték, továbbra is ki akarta vonni magát az intézkedés alól.

Eközben megjelent a férfi szintén – többszörösen – büntetett 39 éves rokona és 17 éves barátnője, akik követelték, hogy a rendőrök engedjék el az intézkedés alá vont személyt. A fiatal nő lökdösni kezdte az egyik rendőrt, akit az időközben kiszabaduló férfi meg is ütött, ezalatt az idősebb férfi dulakodásba keveredett a másik rendőrrel.

A rendőrök magánindítvánnyal éltek a nyolc napon belül gyógyuló sérüléseik miatt. A nyomozó ügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki őket, majd személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelését indítványozta mindhármuk vonatkozásában.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő fiatal férfi és a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló unokatestvére ellen végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, míg a fiatalkorú elkövető esetében próbára bocsátást és a próbaidő tartamára pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta vádiratában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában