szalonnai gyilkosság

2021.07.07. 09:52

Életfogytiglani börtönt kér az ügyészség a brutális szalonnai gyilkosokra

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt négy férfi ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és szexuális erőszak bűntette miatt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlottak 2019. november elején Szalonna településen az esti órákban találkoztak az egyikük házában. Itt megbeszélték, hogy bemennek a szemközti ingatlanba ahol a 85 éves egyedül élő sértett nő lakott, azzal a céllal, hogy készpénzt szerezzenek tőle. Megvárták, mire teljesen besötétedett, a házat hátulról a szántóföld felől közelítették meg, a nyitott kertkapun bementek az udvarra, majd a bejárati ajtót ismeretlen módon kinyitva, bejutottak az épületbe. Egyikük magával vitt egy 50 centiméter hosszúságú hajlított tömör vasdarabot.

A házban az utca felőli szobában meglátták a sértettet, hátulról azonnal rátámadtak, és legalább négyszer fejen ütötték. Az időskorú nő a földre esett, a vádlottak viszont nem hagyták abba a bántalmazását, újra a fejét és az arcát ütlegelték igen nagy erővel, további három alkalommal.

A sértett megpróbált védekezni, de ez teljesen eredménytelen volt. A földön fekvő, még élő, de eszméletlen állapotban lévő sértett sérelmére az egyik vádlott szexuális cselekményt végzett. A vádlottak ezután kutatni kezdtek a házban, és a megtalált ismeretlen összegű készpénzzel eltávoztak.

A bántalmazás következtében a sértett olyan súlyos, roncsolt koponyasérüléseket szenvedett el, amelyek következtében a helyszínen meghalt. A sérülések elszenvedése az átlagost meghaladó testi, lelki gyötrelemmel járt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak közül három vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást, míg egy vádlottal szemben határozott tartamú fegyházbüntetést, pénzbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/letartoztatasban-a-szalonnai-ferfiak-3897762/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/utcabeliek-voltak-irenke-neni-gyilkosai-szalonnan-3895989/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elfogtak-a-negyedik-gyanusitottat-a-szalonnai-emberoles-ugyeben-3892821/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elfogtak-a-szalonnai-emberoles-gyanusitottjait-2-3891957/

https://boon.hu/orszag-vilag/elfogtak-a-szalonnai-emberoles-gyanusitottjait-3891927/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/megoltek-egy-idos-not-szalonnan-3889797/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában