baleset vagy gyilkosság?

2021.06.29. 12:15

Életbiztosítása miatt verhette agyon 75 éves férjét a miskolci nő

Tárgyalást tartott a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki 2018 áprilisában egy felmosó nyelével okozhatta a férje halálát a miskolci otthonukban.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirat szerint a vádlott nő már hosszabb ideje erőszakos magatartást tanúsíthatott a néhai férjével szemben. A szomszédok rendszeresen hallották a hangoskodást, szidalmazást, illetve több alkalommal láttak bántalmazást is. A cselekmény elkövetésének napján, 2018. április 19-én a vádlott ismeretlen okból a lakásuk fürdőszobájában ismét ütni kezdte a sértettet, puszta kézzel és egy műanyag felmosónyéllel. Az ütések többsége a sértett koponyáját érte.

Az erősen vérző sértettet a konyhába kísérte, leültette, majd a szomszédoktól elkérte a mentők telefonszámát és értesítette őket. A kiérkező mentők a sértettet eszméletlen állapotban, életjelenségek nélkül találták, újraélesztése nem vezetett eredményre. Halálát erőszakos úton szerzett sérülései következtében beálló vérzéses sokk okozta, amely különös testi, lelki gyötrelemmel járt.

A hétfői tárgyaláson az ügy bizonyítása aztán új fordulatot vett, ugyanis felmerült, hogy a 75 éves nő az életbiztosítása miatt végezhetett volt orvos férjével. A TV2 Tények tudósítása szerint a korábban asszisztensként dolgozó nő volt a férj életbiztosításának a kedvezményezettje, és a korábbi tárgyaláson azt állította: baleset történt, a férfi elcsúszott a fürdőszobában és így sérült meg. A mentők távozása után ki is takarított, de a helyszínelők találtak vérnyomokat.

A bíróság vizsgálják, hogy történt-e bejelentés a biztosító felé, illetve, hogy a nő vett-e fel biztosítási összeget. Ha kiderül, hogy a pénz miatt ölte meg férjét a nő, akár életfogytiglani fegyházbüntetést is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában