katasztrófavédelem

2021.06.29. 07:30

A 25. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 129 alkalommal riasztották, amiből 41 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Kigyulladt egy munkásokat szállító autóbusz az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 173-as kilométerszelvényben, Polgár térségében június 22-én. A teljes terjedelmében lángoló közlekedési eszközt a tiszaújvárosi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltók oltották el. A járművön tizennyolcan utaztak, mindannyian sérülés nélkül el tudták hagyni az autóbuszt.

Két szén-monoxid-érzékelő is megszólalt egy társasházi lakásban Miskolcon, a Benedek Elek utcában június 22-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók megkezdték a szellőztetést és elhagyták az ingatlant. Az egység rekonstruálta a körülményeket és gázkoncentráció mérést végzett, amely során a fürdőszobában használt, nyílt égésterű, gázüzemű vízmelegítő berendezés környezetében megemelkedett szén-monoxid-szintet mutatott ki a mérőműszer. A szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy szauna Miskolcon, az Aradi sétányon június 24-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották a faszerkezetű épület tüzét és átvizsgálták a szaunát. Az eset során nem történt sérülés.

Kigyulladt egy vendégház Abaújszántón, a Béke úton június 26-án. Az encsi és a szerencsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a vendégek sérülés nélkül elhagyták az épületet. A tüzet, amely az ingatlan hátsó, hetven négyzetméteres részét és a tetőszerkezetet érintette, az egységek öt vízsugárral oltották el. Az eset miatt a vendégház lakhatatlanná vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában