Bűnügy

2021.05.10. 18:30

Öt év lett a vége a vesztegetésnek, majd az azt követő támadásnak

A Miskolci Törvényszék szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, aki előbb pénzt kínált a rend­őröknek, majd egyiküket megpróbálta megütni.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A törvényszék által megállapított tények szerint a vádlott férfi 2020 áprilisában ittasan vezetett autójával balesetet szenvedett egy Ózd közeli településen. Az esetet éppen látták arra járőröző egyenruhások, azonban az igazoltatása során arra kérte a járőröket, hogy tekintsenek el az intézkedéstől. Amikor a rendőrök közölték a vádlottal, hogy erre nincs lehetőség, pénzt ígért a járőröknek, akik figyelmeztették a vádlottat, hogy ezzel bűncselekményt követ el, azonban a férfi újra megismételte az ajánlatát, mire a rendőrök tájékoztatták, hogy elő fogják állítani.

Erre a férfi becsületsértő kifejezésekkel illette a rend­őröket, egyiküket azzal fenyegette meg, hogy elvágja a torkát és a családtagjait is meg fogja ölni, majd ökölbe szorított kézzel támadt rá. A rendőrök megbilincselték, azonban tovább szidta, becsmérelte őket. A bíróság a vádlottat hivatali vesztegetés, hivatalos személy elleni erőszak és becsületsértés miatt 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában