hivatalos személy elleni erőszak

2021.05.13. 18:45

Őrizetben a rendőrökre támadó fiatalkorú és két társa

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt kezdeményezett személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést az ügyben.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint 2021. május 8-án este egy borsodi településen a rendőrök csendháborítás miatt akartak intézkedni.

A járőrök elindultak az ingatlan irányába, ott azonban az ittas, büntetett előéletű, 21 éves férfi útjukat állta, közölte velük, hogy nem mehetnek be a portára, majd ő intézkedik. A rendőrök többször felszólították, hogy ne akadályozza a rendőri intézkedést, ő azonban ennek nem tett eleget, ezért az egyik rendőr testi kényszert alkalmazva kezével eltolta a férfit az útjából.

Ekkor az elkövető kezeit ökölbe szorítva több erőteljes ütést mért a rendőr törzszászlós fejének irányába, aki hatékonyan védekezett, azonban egy ütés így is elérte a vállát. A rendőrök testi kényszerrel a földre vitték az elkövetőt, hogy ott megbilincseljék, ő azonban még ekkor is folyamatosan rugdosva és hadonászva próbálta magát kivonni az intézkedés alól.

Eközben megjelent egy többszörösen büntetett, 39 éves férfi és egy büntetlen előéletű 17 éves fiatal nő, akik követelték a rendőröktől, hogy engedjék el az intézkedés alá vont férfit. A fiatalkorú lökdösni is kezdte a rendőr őrmestert. Ennek hatására a férfi kiszabadult a rendőrök fogásából és fel tudott állni, majd megütötte az őrmester arcát, míg társa a törzszászlóssal kezdett dulakodni. A fiatalkorú az intézkedés alá vont férfi elé állva akadályozta az intézkedést, végül a rendőrök megbilincselték a férfit.

A gyanúsítottak cselekménye következtében a rendőr törzszászlós a váll zúzódásában és a kéz horzsolt sebében, míg a rendőr őrmester az arc felületes sérülésében megnyilvánuló, nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A nyomozó ügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki őket, majd indítványozta a fiatalkorú gyanúsított bűnügyi felügyeletének elrendelését és társainak letartóztatását. A kényszerintézkedésekről a Debreceni Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában