rablás

2021.05.04. 08:00

Elvette az óráját, mert megtetszett neki

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki április 29-én Miskolc belvárosában erőszakkal elvette a sértett karóráját.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és a sértett férfi Miskolc belvárosában egy munkaerőközvetítéssel foglalkozó iroda előtt várakoztak. A gyanúsított megszólította a sértettet, a pontos idő iránt érdeklődött. A sértett a karján lévő órát megnézte, majd válaszolt. A gyanúsított közben megragadta a sértett karját és „Nagyon szép óra, ezt most elveszem tőled!” kijelentés mellett lerántotta a sértett kezéről a csaknem 50.000.- forint értékű órát és távozott. Később 5.000.- forintért értékesítette azt.

A gyanúsítottal szemben rablás bűntette miatt indult eljárás, mely bűncselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértékére és a cselekmény jellegére figyelemmel tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne; vagy a sértett befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét. Feltehető az is, hogy a gyanúsított újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását. A bíróság döntésével szemben a gyanúsított és a védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában