Szén-monoxid-mérgezés

2021.03.12. 18:30

Két halálos áldozatot követelt a szén-monoxid Sajószentpéteren

Két ember halt meg, mert eltömődött a kályhacső.

Tóth Balázs

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy férfit és egy nőt találtak holtan pénteken délelőtt sajószentpéteri otthonukban. A párt ismerőseik hiányolták, ezért szóltak az egyik szomszédnak, aki értesítette a hatóságokat. A helyszínre vonultak a rendőrök és a tűzoltók is.

Mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, lakossági bejelentésre vonultak ki, mert a férfit és a nőt pár napja nem látták. A kiérkező járőr bement a portára, benézett az ablakon, ahol meglátta a földön fekvő nőt. Ezután bementek a házba, ahol egy hatvan éves férfi és egy hetven éves nő holttestére bukkantak. Szabó Csilla sajtóreferens elmondta, az elsődleges adatok kizárták az idegenkezűséget, az elhunytak nem bűncselekmény áldozatai lettek.

A hatóság a továbbiakban az általános közigazgatási rendtartás alapján vizsgálja az ügyet, egy tüzeléstechnikai szakértőt is hívtak, aki megállapította, hogy a kályha és az eltömődött kivezető cső miatt szén-monoxid és füst áramlott vissza a szobába, feltehetően ez okozta a bent lévők halálát több nappal ezelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában