rongálás és lopás

2021.03.18. 18:45

Felgyújtott egy házat, majd kifosztott egy miskolci gyógynövényboltot

A Miskolci Járásbíróság a csütörtökön letartóztatta azt a férfit, aki március 15-én betört két miskolci üzletbe, korábban pedig felgyújtotta ismerőse házát.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a hajléktalan gyanúsított március 15-ét megelőző időszakban volt élettársa lyukóvölgyi lakásában tartózkodott. A gyanúsított férfi 2021. március 12-én egy közeli hétvégi ház ajtaján lévő lakatot lefeszítette, az ingatlanban talált gázpalackot, rezsót, hősugárzót, mobiltelefonokat és más használati tárgyakat egy kézikocsira pakolta, majd hazavitte és elrejtette azokat. A volt élettársa felszólította a gyanúsítottat, hogy vigye vissza az elvett dolgokat, aki ennek nem tett eleget, ezért a nő bejelentést tett a rendőrségen. A gyanúsított többször megfenyegette élettársát, hogy felgyújtja a házát, majd március 14-én a késő éjszakai órákban bement az ingatlanba, ahol tüzet gyújtott és elhagyta a helyszínt. Az épület lángolni kezdett, a tüzet a tűzoltók oltották el.

A gyanúsított másnap Miskolcon egy gyógynövényboltba ment be. Az üzlet bejárati ajtajának üvegét betörve jutott az eladótérbe, ahol különféle fogyasztási cikkeket – gyógyteákat, vitaminokat, kávét, rágótablettát, gyógyhatású kapszulákat – pakolt össze egy táskába, valamint magához vette az ott talált laptopot és távozott. Később az elvitt tárgyakat megtalálták a gyanúsítottnál, így az okozott kár megtérült.

A gyanúsítottal szemben rongálás és lopás miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár négy és fél évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A gyanúsított életmódja alapján megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok számára elérhetetlenné válna, vagy újabb bűncselekményt követne el, esetleg a sértett befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét. A bíróság mindezen indokok miatt enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/unnepi-capaporc-tolvajt-fogtak-a-rendorok-marcius-15-en-5287474/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában