sályi emberölés

2021.03.16. 08:30

Alkoholra kellett a gyűrű ára a sályi gyilkosnak

A sályi emberöléssel vádolt férfi büntetőügye a Miskolci Törvényszék előtt.

Horváth Imre

Fotó: Tóth Balázs

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőeljárás a Miskolci Törvényszéken azzal a férfival szemben, aki olyan súlyosan bántalmazta sályi otthonában a sértettet, hogy az asszony a helyszínen életét vesztette.

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott napközben alkoholt fogyasztott, azonban elfogyott a pénze, ezért elhatározta, hogy bemegy a sértetthez, és azzal az ígérettel szerez pénzt tőle, hogy a tartozását később ledolgozza. A vádlott bekopogott a sértetthez, pénzt kért tőle, azonban a nő elküldte, majd az ajtót kulcsra zárta.

A vádlott mindenképpen pénzhez akart jutni, ezért berúgta az ajtót. Az előszobába érve a sértettre támadt, az asszonyt egy 4-5 centiméter átmérőjű, mintegy fél méter hosszú fakaróval többször fejen ütötte. Az ütések olyan nagy erejűek voltak, hogy

a karó több darabra tört, a sértett pedig a padlóra zuhant.

A vádlott a magatehetetlen sértett ujjain lévő három aranygyűrűt lehúzta, majd távozott a lakásból. Útközben a gyűrűket egy ismerősének eladta, a kapott pénzből alkoholt és cigarettát vásárolt.

A sértett koponyasérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A vádlottal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás. A cselekmény 20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság az ügyben 2021. április 9. napján előkészítő ülést tart.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/letartoztattak-a-salyi-emberoles-gyanusitottjat-4041783/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/azonositottak-a-salyi-emberoles-feltetelezett-elkovetojet-4037505/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elfogtak-a-salyi-gyilkossag-gyanusitottjat-4038201/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/buncselekmeny-aldozata-lehet-egy-salyi-no-4037064/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában