katasztrófavédelem

2021.03.17. 07:30

A 10. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 227 alkalommal riasztották, amiből 132 tűzoltás volt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Egy családi ház szobája égett Szendrőn, az Akácos utcában március 9-én. A tűzzel érintett ingatlan egyik lakóját a rokonai menekítették ki a házból a helyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt. Az egységek eloltották a helyiségben lángoló berendezési tárgyakat, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A kimenekített embert a mentők kórházba szállították.

Egy családi ház tetőszerkezete égett Abaújszolnokon, a Rákóczi utcában március 11-én. A tűz a lakóházzal egybeépített, kazánházként használt melléképület tetőszerkezetét és belső terét is érintette. A lángokat az encsi és a gönci hivatásos tűzoltók oltották el. A munkálatok során az egységek öt darab háztartási gázpalackot hoztak ki a főépületből, hőhatás egyiket sem érte. A tűz a lakótérre nem terjedt át, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Huszonkettő helyszínen volt szükség tűzoltói beavatkozásra Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a lángoló növényzet miatt március 13-án. A tűzzel érintett területek nagysága néhány négyzetmétertől egy hektárig terjedt. Legtöbbször az ózdi és a kazincbarcikai egységeket riasztották, nekik hat-hat alkalommal kellett beavatkozni ilyen jellegű esemény miatt. Fulókércsen, a Fő utcában egy üres telken égett a száraz növényzet. A tűzben egy gázcsonk is megrongálódott és a szivárgó gáz begyulladt. Az encsi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, majd miután a gázszolgáltató szakemberei megszüntették a szivárgást, eloltották a tüzet. Az esemény felszámolásáig két embernek kellett elhagynia egy közeli lakóházat.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tizenhat helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a száraz vegetáció tüze miatt március 13-án. A tűzzel érintett területek nagysága száz négyzetmétertől tizenöt hektárig terjedt. Kissikátoron, a Táncsics úton, száz négyzetméteren égett a gaz, a lángok egy lakóház ereszdeszkázatára is átterjedtek. Galvács külterületén, egy állattartó telep közelében ötszáz négyzetméteren égett le a száraz növényzet, a tűz harminc darab szalmabálát is érintett. Varbónál négy és fél, Járdánházánál tíz, míg Sajószentpéternél tizenöt hektáron pusztított a tűz. Az eseményeket az ózdi, a szendrői, a kazincbarcikai és a miskolci hivatásos tűzoltók számolták fel.

Kigyulladt egy hétvégi ház Miskolc külterületén, a Kislyukó dűlőn március 14-én. Az ötven négyzetméter alapterületű, életvitelszerűen lakott épület teljes terjedelmében égett. A tüzet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották és átvizsgálták a házat. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában