halálos közúti baleset

2021.02.16. 20:00

Elaludt a sofőr, halálra gázolt egy gyalogost Rudabányán

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

Mogyoród, 2017. május 12. Összetört, felborult személygépkocsi az M3-as autópályáról Szadára vezető lehajtónál, Mogyoród közelében 2017. május 12-én. A balesetben egy utas kiesett a járműből és a helyszínen életét vesztette. A gépkocsi vezetője az első információk szerint könnyebben sérült meg. MTI Fotó: Lakatos Péter

Forrás: Illusztráció/MTI

Fotó: Lakatos Péter

A vádirat szerint a vádlott 2020. február elején, a kora reggeli órákban, Rudabánya belterületén közlekedett személygépkocsival.

Menet közben fáradtsága miatt elaludt a volánnál, és a járművel lehaladt az úttestről, az utca menetirány szerinti bal oldalán egy vaskorlátnak ütközött. Ezt észlelte, de már elveszítette az uralmát a gépjármű felett, így azzal egy vízelvezető árokban haladt tovább, majd nekiütközött a gyalogos járdán kiépített lépcsőnek, illetve annak vaskorlátjának. Innen sodródott tovább az autóbuszmegállóba, ahol elütötte az ott várakozó sértettet.

A baleset következtében a sértett nő a jármű alá kerülve az úttestre esett, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában