pénzhamisítás

2021.01.28. 17:00

A szemetesben talált hamis euróval fizetett

Fizetett a hamis 100 euróssal, és 30 ezer forintot vissza is kapott a boltban.

Fotó: Shutterstock/illusztráció

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 36 éves férfi ellen pénzhamisítás bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi tavaly január elején, Kazincbarcikán egy szeméttárolóban talált kettő darab 100 euró címletű hamis bankjegyet.

Tisztában volt vele, hogy hamisítványok, azonban hazament lakóhelyére, Edelénybe, és egy élelmiszerboltban kólát vásárolt: az egyik 100 euró címletű bankjeggyel fizetett.

Bejött neki az átverés

A pénztáros átvette tőle, és így a vádlott több mint 30 ezer forint visszajáróval távozott. A vádlottól a másik, szintén hamis bankjegyet a rendőrség később lefoglalta. A bankjegyek síknyomtatással készített hamisítványok, amelyek nem tartalmazzák a valódi bankjegypapírban elhelyezett biztonsági elemeket. Pénzkezeléssel foglalkozó személyek megtévesztésére figyelmes átvétel esetén nem alkalmasak, míg az euró bankjegyet nem ismerők számára megtévesztőek. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével és vagyonelkobzással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában