lopás

2021.01.20. 09:30

A próbababáról is lelopta a kabátot a boltban

A miskolci férfi az üzletekben elkövetett különböző lopásokból tartotta fenn magát majdnem egy évig.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Miskolci Járásbíróság hétfőn elrendelte a letartóztatását annak a miskolci férfinak, aki bolti lopásokból tartotta fenn magát, majd végül télikabátot lophatott az egyik miskolci üzletben kiállított próbababáról.

Volt, hogy visszaszerezték

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2020 márciusától idén január 13-áig számos élelmiszerüzletbe, drogériába, töltőállomásra ment be Miskolcon az Újgyőri főtéren és környékén, valamint a Diósgyőr városrészben. Az üzletekben különféle csokoládét, üdítőket, szeszes italt rejtett el a ruházatában és fizetés nélkül távozott.

Az egyik nagyobb áruházlánc több helyszínen működő üzletéből tizennégy alkalommal is lopott ezzel a módszerrel, míg egyéb üzletekbe két–három alkalommal tért vissza ebből a célból. Volt rá példa, hogy a biztonsági őrök vagy az alkalmazottak észlelték a gyanúsított cselekményét, és az árukat visszavették tőle. Legutóbb egy belvárosi üzletházban működő két butikban a próbababáról magára vette a télikabátokat és így sikerült fizetés nélkül távoznia.

Máskor egy miskolci családi házba ment be, ahonnan mobiltelefont vitt magával.

Az ügyben a gyanúsítottal szemben üzletszerűen elkövetett lopások miatt indult büntetőeljárás.

A bíróság a bűnismétlés megakadályozása érdekében, mivel a gyanúsított az újabb cselekményeit büntetőeljárás hatálya alatt követhette el, egy hónapra elrendelte a letartóztatását. A végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában