figyelemfelhívás

2020.12.11. 15:30

Biztonság jövet-menet: Falra vetített intelmek

Menetközben, bevásárlás közben kaphatnak óva intő figyelmeztetést Miskolcon és Sátoraljaújhelyen azok, akik feltekintenek a belvárosi kivetítő LED-falakra.

Forrás: police.hu

A gyors üzenetek többek között arra hívják fel a figyelmet, hogy vásárlás közben, az áruk válogatásakor ne tegyük táskánkat az üzlet polcára, a bevásárlókocsiba vagy kosárba, azaz ne hagyjuk őrizetlenül! A bankkártyát és a PIN-kódot soha ne tartsuk egymás mellett! A kisfilmek arra is emlékeztetnek, hogy az úgynevezett trükkös csalókra télen is számítani lehet, és, ha már jelentkeznek a megtévesztő ármánnyal, akkor a rendőrség intelmeivel kivédhetők az adventi időszak vámszedői.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A baleset-megelőzési kisfilmek az ittas vezetés veszélyeire, tragikus következményeire hívják fel a figyelmet. Az utcai mozi azt sugallja, figyeljünk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik, tegyen bejelentést bármelyik rendőri szervnél, rendőrnél, vagy hívja a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó számot!

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Biztos, ami biztos, még négy jó tanács:

  • Fizetést követően ellenőrizze, hogy a bankkártyáját és a tárcáját elrakta!
  • A kabát, vagy táska külső, vagy a nadrág hátsó zsebe, nem a legbiztonságosabb hely értékeinek. Tárcáját mindig biztonságos helyre tegye! Részesítse előnyben a belső zsebeket, cipzározható rekeszeket!
  • Fokozattan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik, vagy buszon utazik!
  • Ne tartson magánál sok készpénzt, vagy ha mégis, azokat egymástól elkülönítve tárolja!
  • -B.-A.-Z. MRFK-

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában