Erőszak

2020.11.30. 15:00

Nem volt jegye, állon vágta a jegyvizsgálót

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emeltek vádat a férfival szemben.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirat szerint a férfi május 5-én este a tiszalúci vasútállomáson ittasan szállt fel egy Szerencsre tartó személyvonatra. A jegyvizsgáló észlelte a vádlott ittasságát, ezért nem adott jelzést a szerelvénynek az indulásra, majd a peronról felszólította a vádlottat a menetjegye átadására. A vádlott közölte vele, hogy nincs menetjegye, mert most szabadult a börtönből.

Az illető utólag sem vett jegyet, arra hivatkozva, hogy nincs pénze. A jegyvizsgáló megkérte, hogy mutassa meg az igazolványát vagy azt az okiratot, amely a börtönből történt szabadulását bizonyítja. Mivel a vádlott erre sem volt hajlandó, a férfi többször felszólította, hogy szálljon le a vonatról. Ennek ő eleget tett.

A peronon azonban a vádlott hirtelen odafordult a jegyvizsgálóhoz és ököllel állcsúcson ütötte, majd trágár kifejezések kíséretében arcon köpte.

A vádlott cselekménye következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztett elő.

A Szerencsi Járási Ügyészség vádiratában az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárására tett indítványt a Szerencsi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában