halált okozó testi sértés

2020.11.14. 16:03

A visszatérése napján verhette agyon élettársát

Korábbi élettársa okozhatta egy eltűntként kezelt nő halálát. A fiai már másnap keresték, de a férfi letagadta, hogy tudná, hol az asszony.

Forrás: Illusztráció/ÉM

Már csak a holttestét találták meg annak a nőnek, aki még szeptember 27-én ment el élettársához Vattára, majd gyermekei nem tudták fölvenni vele a kapcsolatot. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a nő a mályi otthonából 2020. szeptember 27-én távozott el. Az asszony fia 2020. október 28-án jelentette be a rendőrségen, hogy édesanyja már egy hónapja nem jelentkezett.

A körözési eljárásban a rendőrök megállapították, hogy a nő vattai élettársához utazott, majd a további részletes vizsgálat során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi bántalmazta, amelynek következtében elhunyt. A rendőrök a holttestet a település külterületén – a harsányi út menti fás, bokros részen – találták meg november 13-án a késő délutáni órákban. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfival szemben, akit kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe is vettek.

Az ötvenes évei elején járó nő korábban Mályiban lakott a testvérénél, februárban került össze a 41 éves vattai férfival, s egy darabig együtt éltek. Az egyik szomszéd szerint a pár tagjai között voltak viták, szerény körülmények között éltek, s ha alkoholt fogyasztottak, veszekedtek. A férfi elzavarta az asszonyt, aki azon a szeptemberi napon jött vissza újra Vattára.

- Azon az estén egy autó is érkezett, de nem tudtuk, mi történt. Másnap Emese fiai jöttek, az anyjukat keresték, hiszen mondta nekik, hogy ide jön. Sanyi elzavarta és meg is fenyegette őket, hogy ne zaklassák. Azt elismerte nekik, hogy az anyjuk előző nap itt volt, de azt állította, nem tudja, hogy hová ment – mondta a szomszéd.

Hozzátette, azt, hogy ilyen dolog történik, nem feltételezték, de tény, hogy máskor volt már probléma a férfival, akinek már korábban is voltak viselkedési zavarai. A feltételezett erőszakos bűncselekmény környékén történt, hogy tőlük pénz tűnt el a lakásból, feljelentést is tettek, a szomszéd viszont azt állította, a nő vitte el az értéket, pedig ő nem járt át hozzájuk. Az eltűnés napját követően viszont ő gyanúsította őket azzal, hogy az udvaráról elvittek dolgokat.

(A borítóképen: A harsányi út mellett [illusztráció])

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában