garázdaság

2020.09.08. 12:30

Ásóval és járóbottal estek egymásnak a régi haragosok

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények a vád.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock

Az idősebb vádlott ittas állapotban haragosa lakásához ment, ahol a ház mellett ásóval dolgozó férfit kiabálva szidalmazni kezdte, miközben a magával vitt ortopéd járóbottal hadonászott, és kétszer ráütött a férfi 15 éves lányának a combjára.

A fiatalabb vádlott a támadó után indult, és az ásó lapjával a fején megütötte, illetve többször ráütött a védekezésként felemelt bal kezére is.

A járási ügyészség a két férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, illetve egyiküket könnyű testi sértés vétségével, míg másikukat súlyos testi sértés bűntettével vádolja.

Az ügyészség az idén február végén történt eset kapcsán a többszörös visszaesőnek minősülő idősebb vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett javaslatot.

A fiatalabb társával szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában