tűzoltószertár

2020.08.19. 08:30

Új szertárral bővült az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Szomolyán

A hivatásosokból és civilekből álló, elkötelezett csapat folyamatosan keresi a szakmai fejlődés lehetőségét, melynek egyik eredménye a hétvégén átadott tűzoltószertár.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az egyesület minden évben sikerrel veszt részt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség közös pályázatán. Az elnyert eszközöknek, támogatásoknak nagy hasznát veszik a mindennapok során, hiszen aktívan együttműködnek a hivatásos egységekkel. Számukra a legtöbb munkát az időjárással összefüggő káresetek és a szabadtéri tüzek felszámolása adja, de szükség esetén segítenek egyéb műszaki mentési és tűzoltási feladatokban is. Idén, a veszélyhelyzet időszakában, kulcsfontosságú szerepet töltöttek be a fertőtlenítési munkákban. Az egyesület jelenleg három szerállással rendelkezik, amelyből kettőt használnak, az üresen állóba pedig még idén érkezik egy tűzoltó gépjármű. Az új épület ünnepélyes átadóján Tóth Attila tűzoltó alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese méltatta a szervezet működését, munkáját és eddigi eredményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában