borsodnádasdi emberölés

2020.08.28. 17:30

Szakértők nyilatkoznak a gyilkossági ügyben

Sikerült kinyerni adatokat a három éve meggyilkolt Csenge telefonjából.

Tóth Balázs

Forrás: MW

Hétfőn és szerdán folytatódik a Debreceni Ítélőtáblán a borsodnádasdi gyilkosság másodfokú pere. Mint ismert, az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2020 márciusában B. R. vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 4 év fogházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság ítéletét a vádlott és védője tudomásul vette, ugyanakkor az ügyész a gondatlan emberölés minősítésének megállapítása miatt és a büntetéssúlyosítása érdekében fellebbezést nyújtott be.

A tényállás szerint a vádlott 2017 szeptemberében egy baráti összejövetelen vett részt, a Borsodnádasd mellett található tónál, ahol alkoholt fogyasztott, illetve elszívott néhány szál „herbálos” cigarettát is. A vádlott és a sértett napközben telefonon tartották a kapcsolatot és estére találkozót beszéltek meg a település temploma mellett található erdei ösvénynél. A lány elment a találkozóra, összevesztek a vádlottal, majd elváltak. Azonban a vádlott visszament a vita helyszínére, ahol már ájult állapotban talált a sértettre, akit halottnak hitt. A férfi az ájult sértettet levetkőztette, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy él-e még a lány, a testét elvonszolta az erdei ösvény vízelvezetőjének csatornájához, annak vasfedelét leemelte és oda bedobta. A még életben lévő sértett halálát vízbefulladás okozta.

A másodfokú eljárásban helyszíni tárgyalást is tartottak már, hétfőn pedig tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik az ügy. Mint dr. Lichy József sértetti képviselő a TV2 Tényeknek elmondta, többek között informatikus szakértőt is felkért az ítélőtábla, akivel megvizsgáltatták Csenge telefonját, amelyből – bár korábban úgy tartották, tönkrement – sikerült adatokat kinyerni. Ezeket ők még nem ismerik, a tárgyaláson derül ki tartalmuk. Ezen kívül orvos és fizikai szakértőket is meghallgatnak, kiderülhet, hogy az áldozat mely sérülése pontosan milyen módon keletkezett, illetve kiderül az is, hogy mik okozták az aknába dobott lány körme alatt talált bevérzéseket.

(A borítóképen: A Debreceni Ítélőtáblán folytatódott a borsodnádasdi emberölés ügye)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában