emberölés előkészületének bűntette

2020.08.01. 17:00

Fel akarta gyújtani az anyját

A megyei főügyészség vádat emelt emberölés előkészületének bűntette miatt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vád szerint a vádlott egy borsodi nagyközségben szüleivel és bátyjával élt együtt. 2018-ban rendőri intézkedés történt, mert a házban összetört két széket, és a családtagok féltek tőle. 2019 októberében, délután, a vádlott zaklatottan viselkedett, fel-alá járkált, magában beszélt, majd késő este, amikor a szülei már lefeküdtek, bement a szobájukba, odaállt az anyja mellé az ágy széléhez, és egy üvegedényből 1-2 deciliter motorbenzint locsolt az anyja ruházatára, majd közölte, hogy „kimegyek gyufáért, és felgyújtalak”. Azonban az apja utána kiabált, hogy ne merjen visszajönni, mire elhagyta a házat. A vádlott képtelen arra, hogy a cselekménye következményeit felismerje.

Az ügyészség az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló vádlottal szemben kóros elmeállapotára tekintettel indítványozta a vád alóli felmentését és kényszergyógykezelésének elrendelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában