Csenge-ügy

2020.07.18. 20:00

Fordulat lehet a borsodnádasdi emberölésben

A másodfokú eljárás keretében új tanúkat hallgatott meg pénteken a Debreceni Ítélőtábla.

Horváth Imre

A Debreceni Ítélőtáblán folytatódott a borsodnádasdi emberölés ügye

Fotó: Matey István

A Miskolci Törvényszék gondatlanságból elkövetett emberölésben találta bűnösnek, és négy év fogházra ítélte azt a B. Rolandot, aki 2017 szeptemberében Borsodnádasdon egy vízaknába helyezte fejjel lefelé a 17 éves Csengét, aki ennek következtében megfulladt.

Enyhének tartják a büntetést

Az országos felháborodást kiváltott ítélet azonban nem jogerős, az ügyészség fellebbezése után a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik az ügy. A Balla Lajos vezette táblabírósági büntetőtanács nagy alapossággal kezdte meg a másodfokú eljárást. A közelmúltban helyszíni tárgyalást tartottak, ahol mindent „végigjátszottak” az eredeti időpontban este, hogy egyértelmű legyen, mit láthatott, érzékelhetett Roland azon a bizonyos estén. Pénteken újabb tárgyalást tartottak, ekkor már az ítélőtábla aulájában, ahol új, az eljárás során eddig nem meghallgatott tanúk is a pulpitusra léptek.

A tárgyalás folyamán arról igyekezett a büntetőtanács bizonyosságot szerezni, hogy valóban eszméletlen lehetett-e Csenge, amikor a haláleset történt, illetve hogy valós-e Roland azon védekezése, hogy a rajta talált sérülések egy korábbi, kerékpáros-baleset miatt keletkeztek.

A lány műkörmösének Csenge körmeiről mutattak fotót, amelyeken bevérzéseket igazolt. Míg B. Roland ismerősei tagadták, hogy a kerékpáros elesés után sérülésekről panaszkodott volna. A tárgyalás várhatóan augusztus végén folytatódik.

(A borítóképen: A Debreceni Ítélőtáblán folytatódott a borsodnádasdi emberölés ügye)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában