bajnokság

2020.06.22. 12:00

Biztos kezek fogták az íjat, a Kék Nyíl újra célba talált

Korhű öltözetben, korabeli fegyverek másolataival adtak számot íjásztudásukról az ország rendőrei.

Fotó: Bujdos Tibor

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság tizenkettedik alkalommal rendezte meg június 19-én a Kék Nyíl Rend­őr Íjász Mesterlövő Bajnokságát.

A helyszínt – mint eddig is – a főkapitányság kiképző központja biztosította. Az országosan is egyedülálló rend­őrségi sportrendezvényen a versenyzők többsége korhű ruhában, történelmileg hiteles íjak másolatait használta. A megmérettetés különböző szituációs feladatokból állt, melyek azokat a képességeket tesztelték, amelyekre egy íjásznak szüksége lehetett a valamikori harctéren.

A hagyományok tisztelete

A versenyt dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg, aki beszédében utalt arra, hogy fontos a hagyományok tisztelete, egyben köszönetét fejezte ki azon kollégáknak, akik napi munkájuk mellett a sportoláson keresztül időt fordítanak technikai tudásuk fejlesztésére is.

A nők között Sváb Noémi szerezte meg az első helyet, megelőzve Sváb Dorottyát, aki íjásztudásával is bizonyította, hogy fűzi valamilyen rokonsági szál a gyengébbnek nevezett nem versenyének győzteséhez. A hölgyek között Csincsula Tímea szerezte meg a dobogó harmadik helyét.

Ifjú tehetségek

A férfikategória első helyezettje Szilvási Attila lett, megelőzve a dobogó második fokára fellépő Nagy Zoltánt. A férfiak versenyében a bronz­érem Deák Mártoné lett. A fiatalabbak is összemérték íjásztudásukat. A ifjúsági kategóriában Brogli Szabolcs győzött Mlinkó Viktória előtt. Ők bizonyították, hogy van még utánpótlása a Kék Nyíl Rendőr Íjász Mesterlövő Bajnokságnak. Elképzelhető, hogy bennük tisztelhetjük a jövő íjászbajnokait.

(A borítóképen: Pontos célt talált a nyílvessző)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában