családi bulin lopott

2020.06.15. 18:30

A lopott ékszerekből fizethette ki az autót a tolvaj

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája június 14-én rendelte el annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint június 5-én egy családi rendezvény házigazdáit fosztotta ki, míg azok aludtak.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított egy családi összejövetelen vett részt miskolci ismerőseinél. Az este folyamán a társaság tagjai italt is fogyasztottak, majd miután a házigazda és felesége elment lefeküdni, addig a férfi magához vette a ház egyik szobájában tárolt ékszeres dobozt és annak tartalmával együtt távozott az ingatlanból. A férfi az így megszerezett ékszerekből, egy korábban vásárolt autó vételárát fizette ki. A bűncselekménnyel több, mint 2 millió forintos kárt okozott a családnak.

A gyanúsítottal szemben védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette miatt indult eljárás. A járásbíróság a gyanúsított vonatkozásában fennálló szökés, elrejtőzés, a tanúk esetleges megfélemlítésének, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte a gyanúsított letartóztatását július 14-ig.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában