katasztrófavédelem

2020.06.23. 07:30

A 25. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 127 alkalommal riasztották, amiből 46 műszaki mentés volt.

Forrás: Pixabay/illusztráció

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 127 alkalommal riasztották, amiből 46 műszaki mentés volt.

Közlekedési balesethez vonultak a tűzoltók június 15-én. Egy személy- és egy kisteherautó ütközött össze a 26-os számú főúton, Sajóecseg külterületén. A miskolci hivatásos tűzoltók áramtalanították a balesetben érintett járműveket és megszüntették az üzemanyag-szivárgást.

Árokba csúszott egy kamion a 3-as számú főúton, Emőd határában június 17-én. A műszaki mentést a mezőcsáti hivatásos tűzoltók végezték el. Az egység áramtalanította, majd a regionális műszaki mentőbázis darujával visszavontatta az úttestre a kamiont. Az eset során nem történt sérülés.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében négy helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók az időjárással összefüggő események miatt június 17-én. Kazincbarcikán, a Sárosvölgy utcában, valamint a Regéc és Óhuta közötti úton, egy-egy kidőlt fa veszélyeztette a forgalmat. Az akadályt a kazincbarcikai és a tolcsvai hivatásos tűzoltók távolították el az úttestről. Encsen, a Rozmaring úton, két veszélyessé vált fát kellett kivágniuk a helyi hivatásos tűzoltóknak. Sátoraljaújhely határában, egy haladó személygépkocsira dőlt egy fa. A járműben kisebb anyagi kár keletkezett, az eset során nem történt sérülés. A forgalmi akadályt a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók szüntették meg.

Beton áteresznek ütközött egy személygépkocsi Vilmányban, a Fő úton június 20-án. A műszaki mentést a gönci hivatásos tűzoltók végezték el. Az egység áramtalanította a járművet és egy embert feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadított az autóból. A tűzoltók átadták a sérültet a mentőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában