8 évvel ezelőtti bűntény

2020.05.29. 15:30

Orvosi maszkban, játékpisztollyal raboltak

Az ügyészség vádat emelt a nyolc éve elkövetett rablás miatt.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció

A vádlottak közül ketten testvérek, az egyiküket 2012 elején elhagyta az élettársa, így egyedül kellett gondoskodnia a nála maradt három gyermekéről. Nehéz anyagi körülmények közé került, és testvérével közösen elhatározták, hogy bűncselekmény útján fognak pénzhez jutni, amibe egyikük barátját is bevonták.

2012. július közepén Sajószentpéterről Miskolcra utaztak, és egy kisboltot szemeltek ki. Egyikük felvette a maszkot, a másik kendővel takarta el az arcát, így mentek be a boltba, míg harmadikuk az utcán figyelt. Az üzletben elővették a játékpisztolyt – amely úgy nézett ki, mint egy valódi –, megfenyegették az eladót, aki megijedt, és átadta a kasszában lévő 38 ezer forintot.

A vádlottak külön-külön mentek a buszpályaudvarra, útközben az orvosi maszkot eldobták. Sajószentpéterre hazaérve úgy döntöttek, hogy a pénzt a gyermekeit egyedül nevelő apa tartsa meg.

A vádlottak közül ketten letartóztatásban vannak, míg egyikük bűnügyi felügyelet alatt áll. Az ügyészség mindhármukkal szemben börtönbüntetésre és mellékbüntetésként közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a készpénzt megtartó vádlott tekintetében az elkövetési értékkel egyező összegű vagyonelkobzást is indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában