katasztrófavédelem

2020.04.07. 07:30

A 14. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 307 alkalommal riasztották, amiből 098 tűzoltás volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Március 31-én tizennyolc helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók szabad területen keletkezett tűz miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A tűzzel érintett területek nagysága tíz négyzetmétertől tizenöt hektárig terjedt. Szuhogyon egy erdő aljnövényzete égett le körülbelül két hektáron. A lángokat a szendrői hivatásos tűzoltók oltották el. Izsófalva külterületén négy, míg Alsószuhánál tizenöt hektáron pusztított a tűz. Mindkét helyszínen a kazincbarcikai egységek dolgoztak, Alsószuhánál az ózdi tűzoltók is közreműködtek a káreset felszámolásában. Az események során nem történt sérülés.

Kigyulladt egy lakóház és a hozzá tartozó melléképület Ricsén, a Zrínyi Ilona utcában április 02-án. A hetvenöt négyzetméter alapterületű vályogház több helyiségében berendezési tárgyak és ruhaneműk égtek. A tüzet a cigándi és a kisvárdai hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek egy sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak a melléképületből és átvizsgálták az ingatlant.

Kigyulladt egy családi ház Tiszalúcon, a Szegfű utcában április 5-én. Teljes terjedelmében égett a több mint nyolcvan négyzetméteres épület tetőszerkezete, valamint az egyik szobájában lévő berendezési tárgyak. A szerencsi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. Az egységek egy propán-bután gázpalackot is kihoztak a házból, amelyet hőhatás nem ért. Az ingatlan lakhatatlanná vált, így öt személy rokonoknál került elhelyezésre. A mentőszolgálat munkatársai is a helyszínen tartózkodtak.

Családi házban keletkezett tűz Szomolyán, a Szent László utcában április 6-án. Teljes terjedelmében égett az épület szuterén része, illetve a tetőszerkezet ötven százaléka. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. Az egységek kiérkezése előtt egy propán-bután gázpalack felhasadt a házban. A mentőszolgálat munkatársai is a helyszínen tartózkodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában