borsodnádasdi gyilkosság

2020.03.10. 09:00

Másodfokon rendeződhet a kártérítés kérdése Csenge ügyében

Várják a másodfokú ítéletet, amellyel a kártérítés kérdése is rendeződhet.

Horváth Imre

Beszámoltunk már a borsodnádasdi emberölésként elhíresült ügy ítéletéről, amelynek van egy eddig kevéssé említett része is.

Az elsőfokú határozatot hozó bíró ugyanis az ítéletben magánútra utasította a kártérítési igényt. A család ugyanis 25 millió forintos kártérítést követel B. Rolandtól, amelyet a büntetőeljárás keretében szerettek volna érvényesíteni.

„Mivel az ítélet nem jogerős, így a kártérítés polgári útra utasítása sem az, várjuk a másodfokú ítéletet, amely ősszel születhet meg. Ezt az összeget nemcsak az anya, hanem az egész család nevében nyújtottuk be.

Az édesanya jelenleg is a pszichiátrián van, de az elmúlt két éve is kezelésekkel telt, egyszerűen nem tud továbblépni. Szakvéleményt fo­gunk kérni a másodfokú eljárásra, amely bizonyítja, hogy az állapota és az emberölés között ok-okozati összefüggés van” – mondta el lapunknak dr. Lichy József, a család jogi képviselője.

Közben sokan amiatt aggódnak, hogy Roland eltűnhet őszig, ugyanis még csak lakhelyelhagyási tilalom sincs ellene, gyakorlatilag ez azt jelenti: oda megy, ahová csak akar.

Mint korábban beszámoltunk róla: közfelháborodást váltott ki a Miskolci Törvényszék ítélete. B. Rolandot gondatlanságból elkövetett emberölésben találták bűnösnek, ezért négy év fogházbüntetést szabtak ki rá.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában