Halálos baleset, vádemelés

2020.03.24. 09:00

Halálra gázolta a kivilágítatlan kerékpárost

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A vád szerint a vádlott 2017 októberében, reggel, Sajószentpéter külterületén, ködös időben, szürkületben sebességtúllépés nélkül közlekedett a munkáltatója tulajdonát képező tehergépjárművel.

A vádlott, amikor utolérte a tehergépjárművet, megkezdte annak balról történő előzését, de a rossz látási viszonyok miatt nem győződött meg, és nem is tudott meggyőződni arról, hogy az előzéshez szükséges távolságban nem közlekedik-e vele szemben más jármű. Így az előzéskor figyelmetlenségből nem látta a kivilágítatlan kerékpárost, akit elütött. A sértett az úttest melletti füves vízelvezető árokba zuhant, és a teherautó első szélvédője betört.

A kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen elhalálozott, életét az idejekorán megkezdett szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg. A vádlott sérülést nem szenvedett. A baleset azért következett be egyrészt, mert a vádlott szabálytalanul előzött, míg a néhai sértett a kerékpárral korlátozott látási viszonyok között úgy közlekedett, hogy azon sem elől, sem hátul nem volt lámpa és fényvisszaverő, illetőleg lakott területen kívül fényvisszaverő mellényt is viselnie kellett volna. Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában