Rendőrségi hír

2020.03.04. 08:30

Egy balesetet sikerült megelőzni a rendőröknek

Egy családi vitát követően külön-külön, ittasan ült autóba az a rásonysápberencsi pár, akikkel szemben egy-egy büntetőeljárást indított a rendőrség.

Forrás: B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Encsi Rendőrkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az élettársak 2020. február 27-én vesztek össze, majd a 46 éves nő alkoholfogyasztása után autóba ült. A nő Kázsmárk közelében egy kanyarban nem jól választotta meg autója sebességét, így kisodródott, majd az útmenti vízelvezető árokba borult.

Ezzel párhuzamosan a nő 46 éves élettársa is – szintén alkoholfogyasztást követően – kocsiba ült, majd útnak indult. A rendőrök a férfit Léh közelében szűrték ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhatott volna. Mindkét sofőrnél az alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott.

Az Encsi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a nővel és a férfival szemben.

A rendőrség a balesetek elkerülése érdekében felhívja a figyelmet, hogy már kis mennyiségű alkoholfogyasztás is negatívan befolyásolja az ésszerű döntéshozatalt, a biztonságos járművezetést, nagyobb mértékű fogyasztása pedig súlyos következményekkel járhat. Aki ittas állapotban vezet nem csak saját, de mások testi épségét is veszélynek teszi ki.

Vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában