Tűzeset

2020.02.10. 09:30

Gyertyától gyulladt ki a szoba, a nő meghalt

Vádat emeltek a férj ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A vádlott egy borsodi kis faluban a feleségével élt családi házukban, amely két különálló lakrészből állt, a lakrészek a nyitott tornácról voltak megközelíthetőek. A vádlott felesége betegségei miatt járókerettel is nehezen közlekedett, a vádlott gondozta. Nehéz anyagi körülményeik miatt nem volt áram a lakásban, így a vádlott esténként gyertyát gyújtott felesége szobájában.

2018 szeptemberében, amikor a felesége már az ágyban feküdt, a vádlott bement a szobájába, viaszt csepegtetett a linóleummal borított ablakpárkányra, és abba helyezte bele az égő gyertyákat, majd elment lefeküdni.

A gyertya alatti éghető anyagok, majd attól a sértett ágya meggyulladt, és a tűz átterjedt az ágybetétre, az ágyneműre. Amikor az asszony észlelte a füstöt, megpróbált kimenekülni, de csak az ajtóig jutott, a sűrű füst belélegzése miatt eszméletét vesztette.

A vádlott a gyertyákat gondatlanul helyezte el, majd magára hagyta mozgáskorlátozott feleségét. A helyiségben tűz keletkezett, de mivel az ablak zárva volt, az oxigén elfogyott. A feleség szén-monoxid-mérgezés következtében halt meg.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában