Végzett vele

2020.02.03. 21:00

Felmosófával verte agyon a férjét

A vád szerint a Végtelen szerelem című sorozat aktuális részének megnézése után verhette halálra férjét az idős asszony.

Tóth Balázs

Forrás: Tóth Balázs

A Miskolci Törvényszék hétfőn tartott első tárgyalást annak a vádlottnak az ügyében, aki a vádirat szerint 2018 áprilisában 33 évnyi házasság után egy felmosó nyelével okozhatta férje halálát. A vádirat szerint a vádlott már hosszabb ideje erőszakos magatartást tanúsított a néhai férjével szemben. A miskolci lépcsőházi szomszédok rendszeresen hallották a hangoskodást, szidalmazást, illetve több alkalommal láttak bántalmazást is. 2018. április 19-én a vádlott ismeretlen okból a lakásuk fürdőszobájában ismét ütni kezdte a sértettet, puszta kézzel és egy műanyag felmosónyéllel. Az ütések többsége a sértett koponyáját érte. Az erősen vérző sértettet aztán a konyhába kísérte, leültette, majd a szomszédoktól elkérte a mentők telefonszámát és értesítette őket. A kiérkező mentők a sértettet eszméletlen állapotban, életjelenségek nélkül találták, újraélesztése nem vezetett eredményre. Halálát az erőszakos úton szerzett sérülések okozták.

Különös kegyetlenséggel

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a nő ellen, aki a tárgyaláson nem tett vallomást, tagadta a bűncselekmény elkövetését. A tárgyaláson a nyomozati szakaszban tett vallomásait ismertette dr. Lengyel Andrea bíró. Aszerint a pár aznap otthon volt, a férfi délelőtt boltba ment. Délután pihentek olvastak, illetve televíziót néztek, a nő a konyhában takarított és bosszankodott, mert újra csótányok jelentek meg a hűtő mögött. Hajat is mosott, majd a Végtelen szerelem című sorozat aktuális epizódját nézte, de elaludt. Miután felébredt, férjét kereste, aki sem a szobájában, sem a konyhában nem volt. A csukott ajtót kinyitva, a fürdőszobában lelt rá, amint a földön ül, véresen. Megkérdezte tőle: Elestél? El. Megpróbálta fölállítani, az előszobában azonban elestek, ő is ráesett. Utána a konyhába cipelte, de ott is csak nehezen tudta székre ültetni. Sem vizet, sem levest nem kért és nagyon sápadt volt, ezért ment a szomszédokhoz segítséget kérni. A mentők után a halottszállítók jöttek. Ő hipós vízzel mindenhol fölmosott és kitakarított, másnap jöttek a rendőrök. Később kiegészítette vallomását azzal, hogy eltűnt a férje szemüvege és a gyűrűje, valamint az erkélyről a műanyag hulladék is, szerinte azt férje vihette le, amikor ő aludt.

Férje másfél éve szédült, többször elesett, és vérhígítót is szedett, ezért volt végzetes számára a vérző seb. A nő korábbi vallomásában is tagadta, hogy 41 ütéssel végzett volna párjával, hiszen jobb keze gyengesége miatt erre képtelen lett volna.

Fotó: Tóth Balázs

Nem volt oka rá

Az asszony a tárgyaláson elmondta, nem volt oka meggyilkolni férjét, 33 éve éltek együtt, segítették egymást. Ha meg akarta volna ölni férjét, máshogyan is megtehette volna. Előző nap, a férje születésnapján a Zsóryban voltak. Aznap szenior akadémiára mentek volna, de ő éjszaka befulladt, így nem mentek sehová. Másnapra koncertjegyük volt, harmadnap pedig színházba mentek volna. Azt állította, férje azt mondta, ha felesége hal meg előbb, ő is meghalt volna utána. Jó házasságban éltek, rendszeresen utaztak, gyerek nélkül is jó volt a kapcsolatuk. Eleinte, férje italozása miatt volt civódás, de az utóbbi tíz évben ritkán, csak ünnepeken fogyasztott alkoholt, mértékkel. Az elolvasott tanúvallomásokra reagálva kifejtette, nem szidta férjét, annak anyját, nem káromkodott rá. Amikor az egyik tanú úgy látta, hogy többször fejbe vágta férjét az erkélyen, akkor valójában a haját vágta ollóval és csak fordította a férfi fejét. Nem bántalmazta egy műanyag palackkal a parkolóban sem, nincs autójuk, miért jártak volna arra? Férje pedig azért járt mindig lehajtott fejjel, mert rossz volt a tartása, nem azért, mert ő elnyomta. Azért nem beszélgetett senkivel, mert nem szeretett fecsegni. Megismételte korábbi vallomását, férjét a fürdőszobában, véresen találta, nem ő okozta sérüléseit, nem tudja, hogyan szerezte azokat. Ő kitámogatta onnan, és értesítette a mentőket.

Hallották kiabálni

A bíróság a nap folyamán kihallgatta a néhai sértett szomszédait is. Az első két tanú elmondta, az asszonyt többször hallották kiabálni, káromkodni, máséval össze nem téveszthető, éles, sipító hangját felismerték. A férfi szavát sosem hallották a veszekedések közben. Egyikük elmondta, csak hallotta mástól, hogy az asszony bántalmazta férjét, de látott is monoklit a szeme körül. Mondták mások, hogy az asszony megint „megdádázta” a férjét. A házaspárt mindig együtt látták, szép párnak gondolták őket, a férfi a szemetet vitte le egyedül, és néha boltba ment. A másik elmondta, reggel, délben és este is hallani lehetett a nő pörlekedését, szidalmait, akkor, ha a konyhában volt. Ha nyitva volt az ablak, még az utcán is megálltak hallgatni az emberek. Egyszer viccből mondta egy házbelinek a tanú, megy lefelé, mert kezdődik a műsor. Utána föl is szólt neki, hogy ha akarja, hallgassa meg. Elmondta, nem akart beavatkozni mások életébe, de már gondolkodott azon, hogy melyik hatóságnak kellene szólni, hogy mi folyik a társasházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában