Tolvaj

2020.01.23. 08:30

Gyerekeket lopott meg a tánciskolában

Miközben táncórákra járt, egy kis mellékest is próbált összeszedni.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség szabálysértési értékre, üzletszerűen, a helyiséget az elkövetővel közösen használók sérelmére elkövetett lopás vétsége miatt vádat emelt egy húszéves tiszaújvárosi nővel szemben. A vádirat szerint a nő több éven keresztül, heti rendszerességgel táncórákon vett részt egy tiszaújvárosi iskolában, ahol az öltözőt a sértettekkel együtt használta. Azalatt támadt az a gondolata, hogy az öltözőt ne csak a rendeltetésére használja, hanem némi pénzhez jusson közben. Vagyonelkobzással hajtják be

A nő 2018 januárjától a 2019 májusában történt lebukásáig a táncórák ideje alatt rendszeresen az öltözőbe ment, ahol a kiskorú sértettek ruházatát és táskáit átkutatta, és alkalmanként néhány ezer forint készpénzt vett el tőlük. Összesen 58 ezer forint készpénzt tulajdonított el, melyből az eljárás során mindössze 5 ezer forint térült meg. A járási ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését a nyomozás során beismerő nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátást indítványozott a Tiszaújvárosi Járásbíróság előtt, valamint a bűncselekményből származó pénzösszeg meg nem térült részére vagyonelkobzás elrendelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában