katasztrófavédelem

2020.01.07. 08:30

Az 1. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelem hírei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 80 alkalommal riasztották, amiből 23 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Tűzhely mellett tárolt tűzifa gyulladt meg egy melléképületben kialakított konyhában Szentistvánon, a Jókai utcában december 30-án. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók a lángokat eloltották, a tűz nem terjedt tovább a helyiségből. Az eset során senki sem sérült meg.

Tűz keletkezett egy ötödik emeleti lakás erkélyén Miskolcon, a Szentgyörgy úton január 01-jén. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották a tüzet, a lángok nem terjedtek át a lakásra. Az egységek átszellőztették a füsttel telítődött lépcsőházat és átvizsgálták az épületet. A munkálatok idejére ötven embernek kellett ideiglenesen távozni a társasházból. Az eset során senki sem sérült meg, a lakók visszatérhettek az otthonukba.

Kigyulladt egy százhúsz négyzetméteres melléképület kazánházként funkcionáló helyisége Erdőbényén, a Kossuth úton január 02-án. A lángok az épület födémszerkezetét is megrongálták mintegy harminc négyzetméteren. A tüzet a tolcsvai és a szerencsi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották, az eset során senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Ragályon, a Kossuth úton január 04-én. A kazincbarcikai és az aggteleki hivatásos tűzoltók négy vízsugárral eloltották a tüzet, amely mintegy nyolcvan százalékban rongálta meg a tetőt. Az egységek egy háztartási gázpalackot eltávolítottak az épületből és átvizsgálták a házat. A tűzben senki sem sérült meg, az ingatlan részben lakható maradt.

Teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház Miskolc külterületén, a Szentbenedek-Hegyi utcában január 04-én. Az ötven négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete beomlott és a falai is megrongálódtak. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet és átvizsgálták a romokat. Az eset során nem történt sérülés.

Berendezési tárgyak és tárolt anyagok égtek egy családi ház pincéjében Tokajban, a Gróf Apponyi Albert úton január 04-én. A tüzet a szerencsi hivatásos tűzoltók eloltották, átvizsgálták és átszellőztették a füsttel telítődött épületet. A lángok nem terjedtek át a lakórészre, az ingatlan lakható maradt. Az eset során senki sem sérült meg.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi házhoz épített melléképület Legyesbényén, a Dózsa úton január 05-én. A szerencsi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a tüzet és átvizsgálták az épületet. A lángok a lakóházra nem terjedtek át, az eset során senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában