Hejőbába, Miskolc

2019.12.23. 17:00

Megbüntetnék Csipesz kutya volt gazdáját

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat.

Októberben történt az eset, amelyről lapunk is többször írt. Egy ötvenhat éves hejőbábai férfi Nemesbikkre indult, és a motorkerékpár után kötötte kis testű, egyéves keverék kutyáját. A kutya egy ideig próbált futni a jármű, illetve gazdája után, azonban hamar kimerült és lényegében magatehetetlenné vált. A vádlott mindezzel mit sem törődve, az állatot az aszfaltburkolatú úttesten több száz méteren keresztül maga után húzta, és csak azért állt meg végül a motorkerékpárral, mert egy arra haladó jármű vezetője erre határozottan felszólította.

A vádlott cselekménye az állatnak különös szenvedést okozott, mivel, bár túlélte a történteket, durva, horzsolásos sérüléseket szenvedett, hátsó végtagjainak körmei lekoptak és mancsai több helyen szétszakadtak. A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Ahogy megírtuk, a kutyus sorsa a rettenetes eset ellenére kedvező fordulatot vett, ugyanis az állatot a Tiszaújvárosi Rend­őrkapitányság munkatársa, Uhrin Tamás r. főtörzs­őrmester örökbe fogadta. A keverék kiskutya a Csipesz nevet kapta a főtörzsőrmester kisfiának javaslatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában