Miskolc

2019.12.18. 17:00

Kirabolta és csicskáztatta zárkatársait a fogvatartott

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves férfi ellen rablás bűntette és kényszerítés bűntette miatt.

Kihasználta erőfölényét

A vádirati tényállás szerint a vádlott elzárás büntetését töltötte, amelynek ideje alatt a fizikai erőfölényét és a zárkában kialakult rangsorban betöltött helyét kihasználva, 2017. október hónap közepén a késő délelőtti órákban, arra utasította az egyik zárkatársát, hogy verekedjen meg vele. A sértett ezt nem akarta, ezért a vádlott többször megütötte, combon és hasba rúgta, majd két másik sértettet is felszólított arra, hogy a vele való verekedést elutasító zárkatárssal akaratuk ellenére verekedjenek. A két zárkatárs közül az egyik félelmében megpofozta a vádlott által először verekedésre kihívott sértettet, míg a másik zárkatársnak bokszolnia kellett ugyanezen sértettel. A vádlott, közülük az egyik zárkatársat megalázó feladatok teljesítésére is kényszerítette, így vele a lábát masszíroztatta, lepedőből készített jelmezben táncoltatta, és a ruháját kimosatta.

Elvette ruháikat is

Ezen cselekmények után a vádlott az általa elsődlegesen verekedni kihívott zárkatársát pofonvágta, majd ököllel hasba ütötte, és további veréssel fenyegette azért, hogy a személyes tárgyait részére átadja, valamint arra is felszólította, hogy az alsónadrág kivételével a rajta lévő ruházatot is vegye le magáról. A vádlott a már korábban verekedésre utasított további két zárkatársat pedig arra szólította fel, hogy a sértettől elvett tárgyakat pakolják be a szekrényébe. A vádlott ilyen módon ruhaneműket, élelmiszereket és tisztálkodószereket tulajdonított el 35 190 Ft értékben, valamint két további zárkatársától, őket veréssel fenyegetve, 8 000 Ft értékű sportcipőt, 6 000 Ft értékű nadrágot és 1 500 Ft értékű pulóvert tulajdonított el. Mindezeket azonban a bv. őrök a cselekmény észlelését követően a vádlott szekrényében és egy lavórban megtaláltak, ugyanis a kirabolt sértettek egyike értesítette a körletfelügyelőt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában